Kycklingfärsbollar i röd curry

Ingredienser

Bollar

  • 500gr kycklingfärs
  • 1 1/4 tsk salt
  • 1 msk riven ingefära
  • 1/2 -1 msk röd chilli finhackad
  • 2 salladslökar finhackade
  •  1 l vatten
  • 1/2 dl Kycklingfond

Kokossås

  • 3 dl kokosmjölk
  • 1 citrongräs
  •  1-2 msk röd curry pasta
  • 3 dl av kyckling buliongen
  • 2 morötter
  • 1 röd paprika
  • 150 gr Socker ärtor
  • Salt

Garnering

  • Koriander o lime
  • Krossade jordnötter
  • Tunt skivad salladslök
  •  Chilii tunt skivad

Gör så här.

  1.  Blanda färsen med ingefära/salt/chili o salladslök
  2.  Koka upp vattnet och gör en stark buljong på fonden
  3. forma 20-24 bollar med vattensköljda händer o lägg dem på en skärbräda
  4.  blanchera dem i den kokande buljong i 5-8 min, ta upp dem med en hålslev och reducera buljongen till ca 4 dl
  5. Häll kokosmjölken i panna, dela citrongräset i bitar, krossa dem, lägg ner i kokosmjöken vispa ner currypastan och ca 2 dl buljong. Sjud utan lock ca 5 min
  6.  Skala o strimla morötterna, låt dem sjuda i kokosmjölken 5 min
  7.  Strimla paprikan sjud i ca 5-10 min i kokosmjölken
  8.  Lägg ner bollarna och sockerärtor , låt det bli varmt servera med nudlar o garnera med koriander. o halverad lime o resten av tillbehören
Etiketter:,